...
SverigeBank

Företagslån för småföretagare

Att småföretagare tar företagslån är inget ovanligt. Tvärtom ställs de flesta entreprenörer inför faktumen att ett litet klirr på företagskontot kan göra stor skillnad för verksamheten och att de saknar medlen som krävs för att ta samma verksamhet till nästa nivå. Företagslånet kan förhoppningsvis ge stöd i bägge situationerna.

Bäst lån för småföretagare i May

Ett tillväxtbaserat företagslån för dig som är allergisk mot bindningstid och dolda avgifter. Låna upp till 5 000 000 kr till marknadsledande villkor.

Vi vill att du alltid ska få det lägsta möjliga priset. Därför matchar vi priset om du skulle få ett lägre hos någon annan. Garantin förutsätter i övrigt jämförbara villkor.

Jämför företagslån och långivare för småföretagare

Att jämföra företagslån till småföretag går snabbt och smidigt. Det finns många aktörer på marknaden där du enkelt skickar in en ansökan online med hjälp av bank-id. Dock är det några saker du bör tänka på.

När du jämför lån till småföretag hos olika låneinstitut ska du titta på den totala kostnaden. Det vill säga ränta och amortering plus eventuella avgifter under lånets löptid.

30.000.000 kr Maxbelopp
1 mån-5 år
Löptid
Individuellt Månadsränta
33 st Anslutna långivare
30.000.000 kr Maxbelopp
1 mån-5 år
Löptid
Individuellt Månadsränta
33 st Anslutna långivare
30.000.000 kr Maxbelopp
1 mån-5 år
Löptid
Individuellt Månadsränta
33 st Anslutna långivare
30.000.000 kr Maxbelopp
1 mån-5 år
Löptid
Individuellt Månadsränta
33 st Anslutna långivare
30.000.000 kr Maxbelopp
1 mån-5 år
Löptid
Individuellt Månadsränta
33 st Anslutna långivare

Hur ska småföretagare tänka när de tar ett företagslån?

I och med att det finns goda möjligheter att bli beviljad ett företagslån för småföretag har många nya affärsmöjligheter blivit verklighet. Så länge det inte handlar om stora uppstarter med mycket riskkapital är alla företag små i början. Nästan allt företagande handlar om att investera i en verksamhet som blir lönsam på sikt. Företagslån för småföretag spelar alltså en otroligt viktig roll för företagsklimatet och för ekonomin i landet. Att låna pengar till sitt företag är inte ett svaghetstecken. Det är något du gör för att ditt företag ska kunna växa och utvecklas. Att låna pengar vid rätt tillfälle är en viktig framgångsfaktor för många företag.

Vilka krav måste småföretagare uppfylla för att få företagslån?

Alla företag oavsett bolagsform måste uppfylla vissa krav för att kunna bli beviljade ett företagslån. Småföretag kan bestå av olika bolagsformer, och kraven mellan de olika bolagsformerna varierar. Kraven som ställs på aktiebolag ser lite annorlunda ut jämfört med kraven som ställs på en enskild firma som vill teckna ett företagslån.

Så ökar du chansen att få ett företagslån

Gör en realistisk kalkyl. Gå igenom företagets ekonomi så att du inte lånar mer än vad du kan betala tillbaka. Ta med i kalkylen att månadsomsättningen kan variera. I kalkylen bör du räkna med lönekostnader, arbetsgivaravgifter, sociala avgifter och den statliga momsen.

Företagslån utan UC för småföretagare

Det går att låna pengar till småföretag utan kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen). Vissa långivare och kreditgivare använder sig i stället av andra upplysningsföretag såsom Creditsafe och Bisnode. Fördelen med dem är att din kreditupplysning förblir anonym vilket inte påverkar din kreditvärdighet inför eventuella framtida lån eller krediter.

Låt oss hjälpa dig uppnå dina
drömmar och visioner

Prenumerera på exklusiva erbjudanden och uppdateringar

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.